Söndagsmorgon

En blogg från och om Tungelsta

Tungelsta gillar olika – samlingssida

Banner

Jag invandrade till Tungelsta från Eskilstuna. Någon annan kanske kom från Gävle eller Flen. Ytterligare någon från Polen, Grekland eller Chile. Nu behöver vi hjälpa människor från Irak, Kurdistan och Syrien. Det gör vi för att vi är medmänniskor och det är skäl nog. Men i förlängningen så kommer även dessa människor berika Sverige både kulturellt och ekonomiskt. Det är därför som det är viktigt att vi vågar gilla varandra. Tungelsta gillar olika!

Delar du den synen så har du kommit till rätt plats. Här hittar du material som du själv kan använda för att driva en kampanj om ett öppet och inbjudande Tungelsta. Ett Tungelsta som gillar olika!

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

 Blogginlägg

Vi är bra! Vi är olika! Vi är Bra Olika!

När kylan föll över fullmäktigesalen!

Tungelsta gillar olika!

Ett jullexikon i mångfaldens tecken

Bilder för Facebook

 

Affischer för anslagstavlor

Tungelsta gillar olika (pdf-fil)

Bra ställen med fakta

  • Expo – Stiftelsen Expo kartlägger, granskar och informerar om högerextrema och rasistiska tendenser i samhället. Vår vision är ett demokratiskt samhälle där människor inte förföljs, trakasseras eller fråntas sina rättigheter på grund av hudfärg, etniskt ursprung, sexuell läggning eller religion.
  • Migrationsverket – I Sverige är Migrationsverket den myndighet som prövar ansökningar från personer som vill bosätta sig i Sverige, komma på besök, söka skydd undan förföljelse eller ha svenskt medborgarskap.
  • UNHCR – Sverige för UNHCR är en insamlingsstiftelse och FN:s flyktingorgan UNHCR:s samarbetspartner i Sverige, med uppdrag att samla in pengar till organisationens arbete och att öka medvetenheten bland den svenska allmänheten om situationen för människor som har tvingats fly sina hem.
  • Värsta Fördomen – Värsta fördomen är Scouternas antirasistiska projekt om normer, värderingar och fördomar som vi driver tillsammans med Stiftelsen Expo, Röda Korsets ungdomsförbund och Ungdom Mot Rasism. Projektet finansieras av PostkodLotteriet och kommer att hålla på till hösten 2015
  • New Connexion – I dagens samhälle möts människor från alla världens hörn, något som är en utmaning för skolan och dess pedagoger. New Connexion erbjuder verktyg för att möta de frågor som kan uppstå i mötet mellan människor från olika kulturer. Vi vill vara med och motverka främlingsfientlighet och rasism, samt visa på de möjligheter som öppnar sig då vi vågar möta det som är främmande med nyfikenhet i stället för med rädsla.

Kontakta mig gärna!

En tanke på “Tungelsta gillar olika – samlingssida

  1. Ping: Samlingssida med temat ”Tungelsta gillar olika” och en tillhörande facebooksida! | Söndagsmorgon

Lämna en kommentar